Update your location for shipping & delivery times to your country.

It all started as a
Love story

We ontmoetten elkaar in een vliegtuig, op de eerste dag van – wat eigenlijk een solo trip had moeten zijn – onze wereldreis. Verliefd weken we vanaf dat moment niet meer van elkaars zijde. Bali heeft ons hart gestolen met haar prachtige cultuur en creativiteit – we droomden ervan hier meer tijd door te brengen. Dit magische eiland inspireerde me om de passie die ik als kind had na te volgen: sieraden maken. Onze gezamenlijke creativiteit was het startpunt en we geloofden dat we van al onze dromen werkelijkheid konden maken.

Een scène van ons op Bali met onze ambachtslieden die werken in hun familie huis.

What we believe

Eerlijke sieraden, eerlijke prijs.

Why

We geloven dat alles begint met een droom. Als je deze droom volgt, wordt hij sterker. Sterker elke dag. Wanneer je je droom blijft volgen, wordt hij werkelijkheid. We weten dat het soms moeilijk kan zijn en dat het makkelijk is om aan jezelf te twijfelen. Daarom zijn we Flawed gestart, als reminder om je droom te volgen.

How

Met elke collectie die we maken, creëren we een nieuwe droomwereld. Een plek waar fantasie en kunst elkaar ontmoeten. Een plek waar alles mogelijk is. We werken samen met de beste creatieve talenten om deze droom te vangen en tot leven te brengen. Dit doen we door middel van afbeeldingen, kunst en foto’s en jij ervaart het door het dragen van onze sieraden.

What

Drie maanden per jaar zijn we in Bali en zitten we letterlijk naast de ambachtslieden om zo onze dromen in de sieraden te verwerken. Sieraden die jou inspireren om je eigen dromen te volgen. Want als wij het kunnen, kan jij het ook. Onze sieraden zijn een fysieke herinnering om je droom te volgen!

“Wat ik het leukst vind, is om de werkplaatsen van de families te bezoeken. Ze zijn altijd positief en blij om ons te laten zien wat ze hebben gemaakt. De kinderen vragen dan of ze Engels met ons kunnen oefenen.”

Jamilla

Jamilla

Founder

“Mijn favoriete weg in Bali is die van Ubud naar Celuk, onderweg naar Wayan.”

Wesley

Wesley

Founder

"Het moment dat mijn ontwerpen tot leven komen is heel speciaal voor mij. Mijn favoriete moment is als ik de zilversmeden zie werken vanuit hun huis, met de vogels zingend op de achtergrond en de kinderen spelend om hen heen."

Jamilla

Jamilla

Founder

"Vol met creativiteit en energie, zijn we altijd aan het creëren. Als we geen nieuwe sieraden aan het ontwerpen zijn, maken we iets anders zoals beeldhouwwerken voor onze shoot."

Jamilla

Jamilla

Founder

"Speuren naar de mooiste edelstenen is een van mijn favoriete dingen om te doen. Daarna selecteren we ze met de hand één voor één."

Wesley

Wesley

Founder

“Onze zilversmeden zijn niet alleen business partners, maar ook vrienden. We kennen hun families, zijn aanwezig bij ceremonies en spelen met hun kinderen."

Wesley

Wesley

Founder

“We werken nu ongeveer drie jaar samen met dezelfde families. We zijn beiden klein gestart en samen gegroeid tot een professioneel bedrijf. Dit geeft me zoveel voldoening!”

Jamilla

Jamilla

Founder

"Heel mooi om te zien dat eeuwenoude rituelen, nog dagelijks een grote rol spelen in het leven van onze zilversmeden. Deze ceremonies staan altijd op één en komen voor werk."

Wesley

Wesley

Founder

"We nemen je graag mee in ons proces, en laten je graag de mensen zien die jouw sieraden hebben gemaakt. Slow fashion & transparantie is voor ons belangrijk in een volle modewereld."

Jamilla

Jamilla

Founder

"Sinds we Indonesisch spreken zijn de gesprekken met de smeden nog leuker geworden. Ze zijn verrast als ze erachter komen dat we de taal leren en reageren met een grote glimlach."

Wesley

Wesley

Founder

“Handcrafted by craftsmen in their family homes. We avoid mass production and support fair & slow fashion.”

Meet the maker

Wayan

"Wat ik het fijnst vind, is dat ik thuis kan werken vanuit mijn eigen werkplaats. Op deze manier kan ik mijn kleinkinderen zien spelen en zien opgroeien. Tijdens mijn werk luister ik naar Rindik muziek terwijl er vogels in de tuin zingen. Mijn huis ligt op 100m van de rivier vandaan. Als ik gestresst ben ga ik vissen om mijn hoofd leeg te maken.

Mijn specialisatie is het op maat maken van ringen. Mijn vrouw heeft betere ogen dan ik en helpt met het solderen van de kleine details."

Meet the maker

Nengah

"Mijn droom was om een ervaren zilversmid te worden, net zoals mijn vader. Ik ben trots dat ik in zijn voetsporen kan treden. Mijn vader heeft me dit werk geleerd toen ik jong was, maar ik leer dagelijks nog steeds nieuwe dingen. Ik werk samen met mijn vrouw vanuit huis.

Het voelt goed als ik iemand een item zie dragen dat ik heb gemaakt. Mijn favoriete item is de Black Dahlia Ring."

Meet the maker

Komang

"Ik vind de gezonde balans tussen familie, ceremonies en werk heel fijn. Ik werk met deadlines, zodat ik mijn eigen tijd in kan plannen en kan bepalen wanneer ik meer tijd met mijn kinderen wil spenderen of wanneer ik meer wil werken.

Mijn specialiteit is het polijsten van items. Ik hou van simpele items, zoals de Daisy Ring of Contour Ring, omdat ze een plat oppervlak hebben en ik ze hierdoor extra glanzend kan maken!"

The Brand

Authentic jewelry for the effortlessly cool & conscious female.

Authentic

Originele ontwerpen die je nergens anders vindt. Van tijdloze essentials tot prachtige eyecatchers. Fantasie en kunst met elkaar gemixt en altijd op zoek naar schoonheid. Flawed items zijn uniek.

Inspiring

Met elke collectie die we ontwerpen, willen we een nieuwe wereld creëren. Een fantasie die je nog niet eerder gezien hebt. Het mooiste is, is dat we hiervan objecten maken die jij kunt dragen. Om jou en anderen te inspireren.

Craftsmanship

Met elk design dat we maken, blijven we onze grenzen naar mogelijkheden verleggen. We ontdekken nieuwe technieken, materialen of manieren om items te maken. Dit alles met aandacht voor de kleinste details.

Bekijk hier ons proces

“Ik heb elk sieraad in mijn handen gehad voor het verzonden wordt. Ik zou me schuldig voelen als dat niet zo was.”

Jamilla, Founder

Gratis verzending*

Makkelijk retourneren

Snelle levering