Verzorging

Om er zeker van te zijn dat je sieraden in optimale conditie blijven, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Niet alleen wanneer je de sieraden draagt, maar ook als je ze niet draagt. Wanneer je, je sieraden af doet, zorg er dan voor dat je ze veilig in een afgesloten sieradendoos of zakje bewaart. Het is namelijk belangrijk dat je de sieraden niet aan teveel zonlicht, stof en vocht blootstelt.

Sieraden zijn delicaat en daarom is het belangrijk dat je zorgvuldig met je sieraden omgaat en ze af doet tijdens: 

  • Slapen, vooral kettingen. Als je een wilde slaper bent, kun je in de knoop raken met je favoriete ketting en is er een kans dat hij breekt! 
  • Parfum spuiten en olie of lotion smeren. Wacht totdat parfum of lotion helemaal droog is en doe daarna pas je favoriete Flawed sieraad om.
  • Zwemmen. Chloor en zout zeewater hebben een negatief effect op je sieraden. De Gold Plating zal hiervan slijten.
  • Douchen en handen wassen. Het beste kun je je sieraden af doen. Maar onze nieuwe kwaliteit plating kan gelukkig tegen een beetje water.
  • Sporten. Je zweet heeft een negatief effect op de plating van de sieraden, doe ze daarom af.
  • Schoonmaken. Laat je zilveren en Gold Plated sieraden niet in contact komen met chemische stoffen!

Draag je onze 925 Sterling Silver sieraden? Dan kunnen je zilveren items na verloop van tijd donkerder worden of hun glans verliezen. Dit gebeurt door oxidatie, een natuurlijk proces dat niet schadelijk is voor je sieraden. Je kunt je zilveren sieraden namelijk heel gemakkelijk schoonmaken met een zilverpoetsdoekje, zilverpoets uit een potje en zelfs afwasmiddel. Je items zullen weer shinen als nieuw!