behind-the-scenes

Give Back Friday

Give Back Friday

Deze Black Friday verleggen we onze focus van het product naar de mensen. We gaan namelijk opnieuw teruggeven aan de Indonesische community! Waar we vorig jaar samenwerkten met Together For Bali en mensen in nood hielpen aan voedsel en andere benodigdheden, kiezen we dit jaar voor een ander belangrijk doel:

Het opruimen van plastic

Zoals jullie wellicht weten hebben we Bali altijd als ons tweede thuis beschouwd. We brengen hier een groot deel van ons leven door en worden iedere keer weer geconfronteerd met het grote plastic probleem dat heerst op het eiland. Volgens experts worden de prachtige stranden van Bali iedere dag bedolven onder tot wel 60 ton plastic afval. Door weerpatronen zoals moessons en inefficiënt afvalbeheer wordt dit een jaarlijkse realiteit die leidt tot een wereldwijde crisis op het gebied van zeevervuiling.

Naast alle vervuiling gaat het recyclen van plastic ook niet zo lekker. Op Bali wordt namelijk slechts 4% van al het plastic gerecycled. Veel hiervan is te wijten aan het gebrek aan infrastructuur op het eiland. Hoewel Indonesië heeft toegezegd tegen 2025 70% van de plastic vervuiling die het in de oceaan uitstoot te verminderen, lijkt het erop dat illegale stortplaatsen nog steeds toenemen en zich opstapelen langs de Balinese rivieren.


Sungai Watch

We houden van Bali en zien het eiland graag zo schoon mogelijk. Daarom doneren we deze Give Back Friday 10% van onze online winst aan Sungai Watch: een organisatie met als doel het schoonmaken van de Indonesische wateren. Vorig jaar hebben ze meer dan 333.162 kg plastic uit het water verzameld en ze stoppen nog lang niet. Hun missie? Om vóór 2025 afvalbarrières te plaatsen in elke rivier in Indonesië en zo te voorkomen dat plastic de oceaan vervuilt!

Hoe kun jij helpen?

Het enige dat jij hoeft te doen is je favoriete items shoppen tot wel 50% korting! Makkelijk, toch? We hopen dat we met dit initiatief de Flawed community bij elkaar kunnen brengen, waar we onze krachten kunnen bundelen en een verschil kunnen maken! Shop nu verantwoord en happy shopping!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Volgende lezen

International Women's Day
Gold-plated jewellery, what does it mean?

Over ons

Intentional jewellery that does good, and looks good so you don’t have to choose

Lees verder
Supporting women, support the future