Veilig betalen en 14 dagen bedenktijd
Update your location for shipping & delivery times to your country.

1 november 2021

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Wil jij ook lang plezier hebben van je favoriete sieraden? Dan is het belangrijk om je sieraden af en toe schoon te maken. Hieronder lees je hoe je jouw sieraden in perfect shape houdt!

Waarom moet ik mijn sieraden schoonmaken?

Ook al ga je heel netjes met je sieraden om, ze kunnen dof of vies worden. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld de PH waarde (zuurgraad) van je huid of de manier waarop je jouw sieraden bewaart. Wanneer je van plan bent je sieraden schoon te maken, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Voor sommige materialen zijn er speciale schoonmaakmiddelen en met andere materialen moet je voorzichtiger omgaan. Hieronder lees je precies hoe je jouw zilveren en gold plated sieraden weer laat shinen!

Zilveren sieraden

Zilveren sieraden kunnen na een tijdje donkerder en doffer worden en hun glans verliezen. Dit is een natuurlijke reactie tussen o.a. zilver en zuurstof en komt door het dragen van de sieraden. Heel normaal dus! Dit is gelukkig niet het einde van de wereld, want zilveren sieraden kun je op veel verschillende manieren schoonmaken. 

Met zilverpoets of een zilverpoetsdoekje

Zilverpoets kun je (online) kopen bij o.a. de drogist. Je doopt je sieraad enkele seconden in de zilverpoets en daarna in een bakje met water. Vervolgens laat je de sieraden drogen. Hierna glimt je zilveren sieraad weer als nieuw! Je kunt je zilveren sieraden ook oppoetsen met een special zilverpoetsdoekje.

Met tandpasta

Dit klinkt misschien gek, maar je kunt je zilveren sieraden ook schoonmaken met tandpasta en een tandenborstel (ruiken ze ook meteen weer fris, haha). Heel handig, want deze ingrediënten heb je altijd in huis. Smeer de tandpasta op je tandenborstel en wrijf over je sieraad heen. Wrijf schoon met een droge, zachte doek. Klaar!

Met zout en heet water

Wikkel je sieraad in een laagje aluminiumfolie. Meng een bak met heet water (ongeveer 60°C) met zout. Leg het in folie gewikkelde sieraad in het water. Laat het een nacht intrekken en haal het de volgende ochtend uit het water. Wrijf het sieraad droog met een zachte, schone doek. Als je een ketting met een hanger schoonmaakt op deze manier, haal de hanger dan van de ketting af en wikkel ze apart in folie! Dit geldt ook voor hoops met een hanger en studs met een sluiting aan de achterkant.

In deze video zie je hoe het ook kan!

Bekijk hier ons hele assortiment van zilveren sieraden.

Gold Plated sieraden

Gold plated sieraden zijn gemaakt van metaal met een dun laagje goud eroverheen. Hier lees je alles over gold plated sieraden. Gold plated sieraden zijn heel gevoelig en verdienen wat extra liefde. Als het sieraad vies is, kun je het niet in een badje doen, zoals je met je zilveren sieraden doet. Je kunt je gold plated sieraad schoonmaken met een zachte droge doek, zodat de glans terugkomt. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of water, want dat tast de plating aan!

Bekijk hier al onze gold plated sieraden.

Hoe houd je je sieraden schoon?

Doordat je je sieraden elke dag draagt, kunnen ze vies worden en soms verkleuren. Als je jouw favoriete ring of ketting af en toe schoonmaakt, voorkom of vertraag je dit. En hoe fijn is het als je extra lang van je mooie sieraden kunt genieten!

Heb je alle schoonmaak stappen opgevolgd en zijn je sieraden weer on fleek? Mooi! Dan vind je hieronder een aantal tips waarmee je jouw sieraden nog langer mooi houdt:

  • Doe je sieraden af tijdens het sporten
  • Doe ze af als je gaat slapen
  • Smeer je je in met lotion of zonnebrandcrème? Doe je sieraden af! Wacht na het smeren een half uurtje, voordat je de sieraden weer om doet
  • Zorg ervoor dat je geen haarlak, parfum of andere sprays op je sieraden spuit. Dat vinden ze niet leuk ;)
  • Doe je sieraden af tijdens het douchen, zwemmen en afwassen.
Nina Mutsaers

Geschreven door

Nina Mutsaers

From the blog

Nieuw binnen

Newsletter signup

Hey lover

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerste bestelling!

Bedankt voor het aanmelden!